Description
A csipkebogyó az egyik legismertebb és legnépszerűbb immunstimuláló szer, melynek C-vitamin-tartalma 10-szer nagyobb, mint a citromé. A C-vitamin fokozza a szervezet ellenállóképességét, a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus immunerősítő hatást fejtenek ki, a pektinek pedig hozzájárulnak az emésztés megfelelő működéséhez. Egyes kutatások kimutatták, hogy a csipkebogyó termése aktivizálja a porcképződésért és kollagén képződésért felelős gént a szervezetünkben.
A bio magőrlemények fogyasztásával a növényekben található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és más, értékes hatóanyagok természetes formában, mindenféle szennyeződéstől mentesen jutnak a szervezetünkbe, így hatékonyabban járulnak hozzá egészségünk megőrzéséhez.
Joghurttal, gyümölcslével fogyaszthatjuk, íze kellemes, savanykás. Sütemények készítéséhez is ajánljuk.
A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.