Description
Magas energiatartalmú, fehérjedús magliszt. A szervezet számára fontos ásványi anyagokat tartalmaz: cinket, foszfort, káliumot, jódot és ként. A dióbél aminosavjai létfontosságúak az emberi szervezet számára. A dióliszt rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, és növeli az inzulinérzékenységet, melynek köszönhetően a cukorbetegség kockázata kisebb. Bártan építsük be a diétánkba, hiszen rendszeres fogyasztása testsúlyvesztéshez vezethet, ugyanis számos fehérjeforrást tökéletesen ki lehet váltani vele.
Cukrászati célokra is felhasználható. Kiváló alapanyag, süteményekben és kenyerekben visszahozza a teljes kiőrlésű, hagyományos, békebeli kenyér ízvilágát. Felhasználhatjuk palacsintához, halételekhez (főleg lazachoz) is.
A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.