Description
A pirospaprikamag-olaj több mint 50%-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, melyből a többszörösen telítetlen zsírsavak közül az Omega-6 zsírsavat, az egyszeresen telítetlen zsírsavak közül az olajsavat emeljük ki.
Linolsav tartalma igen magas a zsírsavak között. E-vitaminban gazdag, serkenti az emésztést, kívülről alkalmazva – a reumás területeket bedörzsölve – jótékony hatású lehet ezen betegségek esetén. Kapszaicin tartalmú, így élénkíti a keringést, fokozza az anyagcsere-folyamatokat, felgyorsítja az emésztést, a zsírsejtek energiafelhasználását, emiatt a fogyókúrában is szerepet játszhat. További hatásai a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, gyomorvédő hatás.
Az olajban található alfa-tokoferol visszaszorítja a sejtek szabadgyök-termelését, a gamma-tokoferol pedig a már meglévő szabad gyököket semmisíti meg.
A Grapoila fűszerpaprikamag-olaj kitűnő salátaolaj, nem csípős, ízesíthetünk vele mártásokat, szószokat vagy elkészült sülteket. Jól illik a magyaros ételekhez. Gyönyörű, mélyvörös színével az ételeket, szendvicseket, hidegtálakat esztétikailag is feldobja. Sütéshez nem ajánlott, közvetlen ne hevítsük! Csípős változatban is kapható.