Description
Akciós grillcsomagunk tartalma:
1 db 250 ml-es Fűszerpaprikamag-olaj
1 db 1000 ml-es Repcemagolaj
+ ajándék 1 db 250 g-os Mustármagliszt
A mustármagport használhatjuk pác készítéséhez, panírozáshoz; a fűszerpaprikamag-olajat pácoláshoz, saláták, húsok utólagos ízesítéséhez; a repcemagolajat pedig sütéshez. Egészen különleges ízvilágú grillezett fogásokat kaphatunk, arról nem is beszélve, hogy mindegyik termék értékes összetevőket tartalmaz. Gyártásunk során nem használunk adalékanyagokat/ színezőanyagot, minden termékünk teljesen natúr!
A mustármagliszt a mustárpor néven is ismert fűszer az angolszász piacon. A mustármagból kipréseljük az olajat, majd a présmaradványt leőrölve kapjuk meg a mustármaglisztet.
Értékes fehérjeforrás, aminosav összetétele változatos. A mustármagliszt gazdag ásványi anyagokban, rostokban. Kiválóan alkalmas salátaöntetek, húsok ízesítésére, pácolására, valamint házi mustár készítéséhez. Grillpác receptet lásd a második képen. Húsok panírozásához is használhatjuk, különleges ízt és színt kölcsönöz ételünknek. Ha házi tésztát szeretnénk készíteni, érdemes a liszthez kiegészítésként mustármaglisztet adni.
A fűszerpaprikamag-olaj több mint 50 %-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, melyből a többszörösen telítetlen zsírsavak közül az omega-6 zsírsavat, az egyszeresen telítetlen zsírsavak közül az olajsavat emeljük ki.
Serkenti az emésztést, kívülről alkalmazva – a reumás területeket bedörzsölve – jótékony hatású lehet ezen betegségek esetén. Kapszaicin tartalmú, így élénkíti a keringést, fokozza az anyagcsere folyamatokat, felgyorsítja az emésztést, a zsírsejtek energiafelhasználását, emiatt a fogyókúrában is szerepet játszhat. További jótékony tulajdonságai a fájdalomcsillapító, a gyulladáscsökkentő és a gyomorvédő hatás.
Az olajban található alfa-tokoferol visszaszorítja a sejtek szabadgyök termelését, a gamma-tokoferol pedig a már meglévő szabadgyököket semmisíti meg.
Kellemes ízű és aromájú speciális étolaj. Főként salátaolajként javasolt a használata, de bármely olyan ételhez adhatjuk, melyhez illik a paprika íz- és színvilág. Húsok, halak és szendvicsek ízesítésére is kiválóan alkalmas.
A repcemagolaj magas omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik, amely kiváló hatású szív- és érrendszeri betegségek esetén. Jótékony hatásai közül még kiemelendő, hogy alkalmazható magas vérnyomás és érelmeszesedés ellen, illetve fogyasztása cukorbetegeknek is nagy segítséggel szolgálhat. Használata immunerősítő hatású. Az idegrendszerre nyugtató hatással van.
Számos a szervezetre belülről ható jótékony tulajdonságai mellett, kívülről alkalmazva védi a bőrt a káros környezeti hatások ellen. Magas E-vitamin tartalma, így lassítja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, javítja az A-vitamin felszívódását, védi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól.
A repcemagból kinyert olaj semleges ízű és illatú alapanyag. A repceolaj az olívaolaj hatásaihoz hasonlóan az LDL- és az összkoleszterinszintet is csökkenti, hatására a trigliceridszint változatlan marad vagy csökken, továbbá a vércukorprofilt is képes javítani.
Alkalmas a napraforgóolaj helyettesítésére, nem hőérzékeny, így használhatjuk sütéshez, pároláshoz. Emellett tésztákat, salátákat és zöldségeket ízesíthetünk vele.