Description
A török mogyoró préselése után fennmaradó mogyorópelletből őröljük a mogyorólisztet. E-vitamin- és rosttartalma jelentős, rendkívül alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalma miatt pedig jól illik a paleo és a csökkentett szénhidrát diétások étrendjébe.
Használhatjuk bázislisztként vagy lisztadalékként, ezzel csökkentve az össz szénhidráttartalmat, és közben enyhe, mogyorós aromát is kölcsönöz a hozzá illő, kész ételnek.
Helyettesíthetjük vele a kenyérmorzsát a panírban, töltelékben, különleges ízű fasírtban is. Kiváló sütemények, torták, piték, kekszek vagy akár a palacsinta tésztájához is.
A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.
Nagy örömünkre a Grapoila törökmogyoróliszt 2021-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en egy csillagos minősítést szerzett.